• Elephant, Hluhluwe iMfolozi, Zuid Afrika
  • Blue Wildebeest, Hluhluwe iMfolozi, Zuid Afrika
  • White Rhino, Hluhluwe iMfolozi, Zuid Afrika
  • Impala, Hluhluwe iMfolozi, Zuid Afrika
  • Giraffe, Hluhluwe iMfolozi, Zuid Afrika

Hluhluwe-iMfolozi

7 november - Zeg maar SjŤsjloewie

White Rhino

Tijd om op te breken en te vertrekken via het mooi klinkende plaatsje Mtubatuba naar het wildpark Hluhluwe-iMfolozi. Het was niet ver; we waren al voor acht uur bij de Nyalazi Gate. We gaven een jongen die bij ons kamp werkt een lift en aangezien ons bakkie alleen een voorbank heeft, was het aardig proppen. Het voordeel was dat hij van alles wist over het park, dus we deden ons voordeel met deze inside information. Ook vonden we het ongelofelijk dat hij al vanuit de verte kon zien dat er een rhino op de volgende berg zat. Na veel pijn en moeite konden wij wel onderscheiden dat daar iets rondstruinde.

Aangekomen op het kamp, was het natuurlijk nog veel te vroeg om te settelen. Na alle papieren ingevuld te hebben (ze willen hier echt alles van je weten), gingen we lekker op eigen houtje op safari in het iMfolozi-gedeelte van het park. De wegen waren onverhard en sommigen alleen geschikt voor 4x4. Zo kwam de cursus vandaag dubbel en dwars van pas. De omgeving was prachtig, afwisselend en groen. Na het spotten van de eerste impala's, kwamen we familie olifant tegen die een spoor van takken achter zich liet slingeren. We vonden het geweldig om te zien dat de olifant voor onze auto de weg overstak. De big-5-teller van Sven kwam op 3 toen er een witte neushoorn voor onze lens verscheen. Een hele tijd hoopten we dat 'waar impala's zijn ook leeuwen in de buurt rondhangen', maar de lion king hield zich vandaag goed verscholen. Morgen weer een nieuwe poging.

Wat verder nog erg de moeite waard was om te zien, waren†mama en kind giraffe en mama warthog met baby warthogjes. Moe maar voldaan kwamen we aan bij het kamp, waar we dit keer niet op ons dakkie, maar in een safaritent slapen. Het kamp ligt middenin het park, met slechts een elektrisch hek eromheen, dat bedoeld is om de grote dieren tegen te houden, zoals de olifant (de draden hangen op 2 meter hoogte). Dit betekent dat de meeste kleine beesies, maar ook leeuwen, gewoon lekker over het kamp kunnen banjeren. Zo kwam een hyena bij de buren langs om te kijken of hij mee mocht braaien (bbq). Tijdens ons diner onweerde het en aangezien we de achterste tent hebben, konden we dit erg goed volgen. Wat ook heel fijn is; als je onder de douche staat, kijk je uit op de wereld achter het 2 meter hoge elektrische hek! In theorie kun je dus een olifant voorbij zien slenteren,† terwijl je je staat in te soppen. Daar word je toch blij van?!?

8 november - Impala, impala, impala

Impala

Gewekt door de natuur vertrokken we om half 6 voor de tweede dag safari. Beesies zijn tenslotte het meest actief als het nog niet te warm is. Helaas hebben we vandaag weer tevergeefs gezocht naar de laatste twee leden van de big 5, maar het was weer erg de moeite waard in het park. 'Nieuwe' beesies die we zagen, waren een hyena en wat vogels. Verder walsten olifanten en giraffen vlak voor de auto voorbij. Dit geeft je een heel nietig gevoel.

We waren er vandaag echt heilig van overtuigd dat we de leeuw zouden vinden. Zo erg zelfs, dat we op een gegeven moment iedere bruinkleurige steen voor een leeuw aan zagen. Het zou ook kunnen dat het de bijwerkingen (lees: hallucinaties) van de malariatabletten, die we nu 3 dagen slikken, zijn. Na een dagje gamedriven, besloten we een georganiseerd avondtourtje te doen; op zoek naar nachtdieren (en hopelijk ook een leeuw). Marijke mocht 1 van de schijnwerpers vasthouden en al snel zagen we een genet, haasjes en olifanten en neushoorns. Maar vooral impala's, overal waar je kijkt impala's.† Om gek van te worden... het schijnt het favoriete eten van de leeuw te zijn,† maar... nee... die was nergens in de buurt. Er was wel 1 olifant zo vriendelijk om een show weg te geven; een jong mannetje stond te flapperen met zijn oren en ging pal voor de auto staan. Steeds schoof hij 1 van zijn voorpoten over de grond, alsof hij ons wilde uitdagen. En terwijl hij zijn oren bleef bewegen, kwam hij ook een stap dichterbij de auto, daar zat maximaal 5 meter tussen. Best imponerend. Helaas hebben we weer geen leeuw gezien. Gelukkig had het overdag dus niet aan ons gelegen.

Vorige pagina Volgende pagina