• Palace of Culture, Iasi

Iaşi

2 oktober - relaxing in Iasi

Three Hierarchs Monastery, Iasi

We reden vanochtend met alleen een stop om te tanken naar Iasi. Dat was slechts 2 uur rijden en het was geen fijne weg. Een gedeelte van de weg had enorme spoorvorming en een ander deel was breder dan wij tot nu toe gewend zijn, wat direct gebruikt werd als 4baansweg. Maar de rechter rijstrook was helemaal niet zo geweldig om op te rijden; het was een smalle strook langs een vangrail of schuine rand. Iets wat in Nederland alleen gebruikt zou worden als vluchtstrook. We probeerden deze strook dan ook zo veel mogelijk te vermijden en alleen te gebruiken als mensen met haast ons voorbij reden. En dat gebeurde nog best vaak, ook al reden wij al de maximale snelheid.

Golia Monastery, Iasi

Het was nog ochtend toen we in Iasi aankwamen, dus we hadden tijd zat om de stad te ontdekken. Omdat op maandag musea dicht zijn, konden we die schrappen van ons lijstje. Wat over bleef waren kloosters, kerken, een paleis en parken. Dat was allemaal zeer vermakelijk.

Maar er waren ook heerlijke lounge plekken in de stad. De maximale temperatuur bleef weliswaar steken rond de 15 graden vandaag, maar de zon was toch lekker warm en we namen het ervan. Ook hebben we 's avonds een voortreffelijk diner gehad in de Italiaanse bistro die hoort bij ons pension.

Vorige pagina Volgende pagina