• Oval Plaza, Jerash, Jordan
  • Temple of Artemis, Jerash, Jordan
  • Aman, Jordan

Aman

15 mei Ė Aman (Pub)

Oval Plaza, Jerash

De volgende dag de kerk van Madaba gezien van buiten, maar doordat het er te druk was niet de binnenkant kunnen bekijken. Daarna gingen we naar de op 1 na beste attractie van JordaniŽ: de Romeinse opgravingen van Jerash met een renbaan, theater, diverse kerken, tempel enz. Heel mooi om te zien. Er werd getoond dat de pilaren van de tempel te bewegen waren...

Bij een souvenir kraampje een hoofddoek gekocht die ik de rest van de dag op heb gehad...Daarna geluncht in dit keer een goed restaurant. Vervolgens een citytour in Amman gehad: museum en een theater met nog eens 2 musea. Meer is hier schijnbaar niet te zien of doen...Daarna naar ons hotel en Richelle en ik gingen met Ronald en Arnold van de groep eerst wat eten (helaas niet veel naar binnen gekregen) en daarna wilden we een biertje pakken. Kwamen we in de verkeerde pub terecht (Deep blue stond in de lonely planet volgens Ronald toch echt als een leuke pub bekend), bleek nl een hoerentent te zijn, er waren alleen maar russische vrouwen en een trap naar de bovenverdieping....we kregen hapjes en hadden voor we het hele verhaal doorhadden 4 bier besteld...Richelle en ik vonden het geweldig de reakties van Ronald en Arnold te zien toen zo'n meisje zich begon op te dringen. (Wisten zij ook eens wat wij al 3 weken moesten doormaken...) Zij vonden het minder leuk, dus we moesten vooral ons bier zo snel mogelijk opdrinken...We lagen dubbel, totdat we de rekening kregen, 48 dinar, en de dinar is meer waard dan de euro. Daarna de Irish pub maar ingegaan, want we konden geen normale Jordaanse kroeg vinden. Daar heel gezellig gehad en later bij het hotel nog wat bij de bar gedronken, nadat we waren afgezet door de taxichauffeur. Kwart over 3 op bed.

16 mei Ė Aman (Souvenirs)

Jordan

7 uur de wekker gezet want na het biertje hadden we nog wel een grote mond om te zeggen dat we dan het zwembad in zouden springen, omdat ie 's nachts niet toegankelijk was, maar de wekker aan de kant gesmeten en nog maar even doorgeslapen.

We hebben de vrije dag besteed aan souvenirs kopen. Maar het begon al heel snel hard te regenen, dus er was niet veel aan. Terug naar het hotel gelopen en mijn spullen gepakt. Om een uur of 11 naar het vliegveld van Amman vertrokken, waar we weer een vertrekstempel kregen om naar Nederland te mogen. Daar nog even snel tax-free geshopt en van het gedeelte van de groep dat met Lufthansa vloog afscheid genomen.

17 mei Ė Aman (Naar huis)

Na een goede vlucht op Parijs Charles de Gaulle overgestapt op een vliegtuig naar Amsterdam. Bij de security was er nog even het probleem dat ik de tax-free geshopte spullen niet in de handbagage mocht meenemen, moest ik ervoor zorgen dat deze bij de grote bagage terecht kwam. Dat kon door een doos aan te schaffen voor 10 euro (kosten gedeeld met Ronald die hetzelfde probleem had) en deze in te checken bij de balie. Zo ging de wachttijd in Parijs tenminste lekker snel voorbij, maar het is ook maar weer net iets dat je even moet weten. Op Schiphol kwam de doos uiteindelijk als laatste van de bagageband afrollen. De rest van de groep was toen al naar huis verdwenen. Eindelijk kon ik ook weer lekker naar huis!!!

Het was een geweldige reis om nooit meer te vergeten. Wordt hopelijk vervolgd....

Vorige pagina Volgende pagina