• Gizeh Piramides, Cairo, Egypt
  • Sfinx, Gizeh Piramides, Cairo, Egypt

Caïro

26 april – Naar Caïro (De heenreis)

De hele dag onderweg geweest voor de reis van Amsterdam, via Parijs Charles de Gaulle naar Cairo, Egypte. Tussendoor een lange tijd op Parijs moeten doorbrengen en al een aantal mensen van de groep ontmoet. In het hotel in Cairo aangekomen was het 12 uur 's avonds en moest de klok een uur vooruit (zomertijd ging precies op dat tijdstip in, ook voor alle Egyptenaren).

27 april – Caïro (Piramides)

Sfinx, Cairo

Piramides van Gizeh en sfinx bezocht. Blijken helemaal niet midden in de woestijn te staan, maar vlak bij de drukke stad Cairo. Voor het eerst kennis gemaakt met de opdringerigheid van de Egyptenaren. 's Middags nog de piramides van Djoser in Sakkara bezocht. Hier was het een stuk rustiger dan bij de piramides van Gizeh. Het weer was fantastisch: 28 graden met een zonnetje. Precies goed voor mij!

28 april – Caïro (Citytour)

Mohammed Ali Mosque, Cairo

Citytour in Cairo. Eerst de Moskee van Mohammed Ali (niet te verwarren met de bokser) bezocht, die een replica van kleiner formaat van de blauwe moskee in Istanbul is. Netjes de schoenen uitgedaan en deugdelijk genoeg gekleed om naar binnen te mogen zonder speciale cape. In de moskee uitleg gehad van de inhoud van de islam, samen met een hoop andere groepen. We zaten allemaal op de kleden op de grond. Daarna stond de markt Khan al Khalili op het programma, die eigenlijk een beetje tegenviel. Was nog niet echt gewend aan de opdringerigheid van de Egyptische man, die zomaar uit het niets ineens voor je neus opduikt. Niets gekocht dus. Als laatste brachten we een bezoek aan het Egyptisch museum, alwaar weer een drukte van groepen inclusief hun eigen gids. Het viel niet mee om onze eigen gids Mo te kunnen blijven verstaan. De schatten van Tut Ankh-Amon zijn zeer de moeite waard om eens te bekijken.

Vorige pagina Volgende pagina