• Station, Parndorf
  • Natural History Museum, Vienna
  • Heldenplatz, Vienna
  • St Charles Church, Vienna
  • Schonbrunn Palace, Vienna

Oostenrijk

18 mei - To find Trijntje in Vienna

City Hall, Vienna

Wenen in 1 dag, is dat mogelijk? Op die vraag probeerden we vandaag het antwoord te vinden. Een rustig ontbijtje zat er om te beginnen niet in; de fanclub van Trijntje had zich gezeteld in ons hotel en vond het noodzakelijk om iedereen te laten weten dat Nederland 10 points verdiende. In luidsterkte welteverstaan. Ons ontbijt was dan ook snel achter de kiezen en na wat wikken en wegen besloten we Wenen allereerst te voet te verkennen. Fietsend kon ook, maar in het centrum lag alles redelijk dicht bij elkaar en met de fiets was dat wat meer gedoe geweest. Het beloofde een mooie dag te worden; het was nog wat fris, maar de zon deed al z'n best om achter de wolken vandaan te komen.

We liepen langs het ene na het andere statige gebouw en kwamen via een kerk in de steigers uit bij het Rathausplatz. Alhoewel het stadhuis er prachtig uit zag, was het wel een beetje jammer dat het songvestival er z'n kamp had opgezet. Het circus was duidelijk in de stad aanwezig. We probeerden de beste foto's te schieten zonder al die poeha.

Prater, Vienna

Verderop kwamen we bij het parlementsgebouw, alweer zo'n geweldig mooi pand. We namen daar onze tijd om informatie tot ons te nemen (Sven) en foto's te maken (Marijke) in het zonnetje. Na een tijdje liepen we weer verder naar het Heldenplatz, waar een verzameling van, alweer, prachtige gebouwen op ons stond te wachten. Het kon allemaal niet op. Het was spijtig (voor Sven) of maar goed (voor Marijke) dat de meeste musea vandaag gesloten waren. Alhoewel Sven wel wat kunst wilde bekijken, lonkten de zonnestralen Marijke om vooral zo veel mogelijk buiten te ondernemen.

Dat laatste was totaal geen straf en we bekeken al het moois van de binnenstad, beklommen de toren van de kathedraal en aten tussendoor sachertortjes die we wegspoelden met wijntjes. Het leven in Wenen was best vol te houden!

Voor de attracties die verder uit het centrum lagen, namen we de U-bahn in plaats van de fiets en zo zagen we de schoonheid van het Schönbrunn paleis van buiten. Het was ondertussen te laat voor een rondleiding door het paleis met 1441 vertrekken. Als laatste gingen we naar het Prater en maakten, natuurlijk, een rondje in het bekendste reuzenrad van Europa. Zo alles bij elkaar hadden we best een hoop van Wenen gezien, maar of 1 dag Wenen genoeg is? Nee, bij lange na niet!

Vorige pagina Volgende pagina