• Agia Dimitrios Thessaloniki
  • White Tower Thessaloniki

Griekenland

30 en 31 mei - cats, dogs and free desserts in Thessaloniki

Agia Dimitrios, Thessaloniki

Bij het guesthouse konden we buiten op het terras ontbijten, vergezeld door de kat des huizes. Die wilde aandacht en eten, maar vond het ook geinig om af en toe z'n nageltjes naar ons uit te slaan. Later toen we in de straten begonnen te dolen, kwamen we nog meer katten, maar ook honden tegen. Niet allemaal waren ze uit op onze aandacht; we kregen soms een mooie rij hondentanden te zien. Thessaloniki was een behoorlijk grote stad, dat vooral goed te zien was vanaf het hoogste punt, bij het kasteel en de oude stadsmuren. Tussen de 'normale' huizen waren heel wat oude kerken, Romeinse opgravingen, voormalig moskeeлn, een toren en een toegangspoort te zien. 1 van de kerken was een kleine kopie van de Agia Sofia uit Istanbul en een andere was de grootste kerk van Griekenland, de Dimitrioskerk, die vooral van binnen heel mooi was. White Tower, Thessaloniki Aan het begin van de boulevard namen we een lichte lunch en kregen een gratis dessert aangeboden. Het was heel druk op die lunchplek, met veel luidruchtige mensen en auto's die voorbij kwamen en mensen die bij je tafel kwamen bedelen. Ook een groep Afrikanen, die aan het protesteren was. We hadden ze eerder gezien op een groot plein, waarbij ze een lijst met namen oplazen. Zo leek het tenminste. We hadden er nog nooit van gehoord, maar ze vroegen aandacht voor Biafra. Het was maar een kleine groep die protesteerde en er liep een eenzame agent achter ze aan. Meer continue politiebewaking was er rond de Turkse ambassade.

Na de lunch beklommen we de toren en uiteraard liepen we ook langs het standbeeld van Alexander de Grote, die hier in de buurt geboren is. Het was heerlijk weer vandaag, dus we pikten ook af en toe een terrasje mee om te genieten van onze laatste volledige dag in de Balkan. Uiteraard hoorde daar ook het zoeken naar souvenirs bij.

De volgende dag stond in het teken van inpakken, naar huis en uitpakken. Ja, met het vliegtuig waren we er zo! We kijken terug op een prachtige reis. Veel gezien, misschien wel iets te veel in een te hoog tempo. Daar komt in de toekomst vast een vervolg op, want Europa heeft ons genoeg te bieden.

Balkan
Vorige pagina Volgende pagina